Woningen aan de Zwanenburgstraat en Ten Baanstraat alsnog geïsoleerd

De bewoners van 56 woningen aan de Zwanenburgstraat en de Ten Baanstraat in de wijk Jutphaas-Wijkersloot zijn bij met de beslissing van woningbouwcorporatie  Mitros. Onlangs heeft de woningcorporatie laten weten hun woningen in deze straat beter te isoleren en duurzamer te maken. Mitros start hiermee in september 2017. Eerder zijn de woningen al ontdaan van asbest.

Tijdens de renovatie worden de gevels, het dak en de vloeren aangepakt. Ook worden kozijnen met isolatieglas vervangen. Daarnaast wordt gewerkt aan een betere geluidsisolatie. Naast de isolatiemaatregelen, kunnen huurders ook een nieuw voordeur vervangen en wordt gewerkt aan de lekkage van de riolering. Mitros streeft ernaar de werkzaamheden uit te voeren zonder huurverhoging.

De bewoners zijn blij met de plannen van Mitros. Een burgerinitiatief in 2011 leidde tot ruim achthonderd handtekeningen. De omwonenden zeggen last te hebben van het geluid van verkeer op de Zwanenburgstraat. Betere isolatie zorgt voor meer rust in de woningen.

Raadslid Ton de Mol (VSP) vindt de plannen van Mitros positief. Volgens hem lopen de gesprekken tussen verhuurder en bewoners al bijna 10 jaar. De Mol: ‘Het is positief dat er begonnen gaat worden met isolatie. Dat mag ook wel eens gemeld worden. Wel moet de gemeente nu het initiatief van Mitros volgen door de Zwanenburgstraat dusdanig in te richten dat er verkeer remmende maatregelen getroffen worden. Het moet automobilisten belemmeren om harder dan 30 kilometer per uur te rijden. Dat scheelt geluid. De geluidsoverlast is de afgelopen jaren met ruim 30% toegenomen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk